Uslovi poslovanja


1. Uvod

Opći uvjeti internetske trgovine HemoSens sastavljeni su u skladu Zakona o zaštiti potrošača. Korisnik jest osoba koja koristi naš sistem, to jest kupac u internet trgovini; u nastavku kupac. Opći uvjeti poslovanja uređuju djelovanje internetske trgovine HemoSens, prava kupaca te poslovni odnos između ponuđača i kupca.

2. Narudžba

U roku 24 sata od proslijeđivanja narudžbe, kupac prima na e-mail potvrdu o narudžbi. Kupac može otkazati narudžbu u roku dva sata od zaprimanja potvrde o narudžbi. Pritom obavještava ponuđača putem elektroničke adrese:info@hemosens.ba. Ukoliko kupac ne otkaže narudžbu u dogovorenom roku, ugovor o kupovini proizvoda između kupca i ponuđača smatra se sklopljenim. Ponuđač u dogovorenom roku priprema i šalje pošiljku. Ugovor (narudžba) pohranjena je na poslužitelju ponuđača u elektroničkom obliku. Kupcu je dostupan temeljem zamolbe na elektronsku poštu ponuđača: info@hemosens.ba. Za provjeru podataka ili osiguravanja tačnosti dostave, kupac može nazvati ponuđača na njegov kontaktni telefonski broj ili ga pak kontaktirati na elektroničku adresu: info@hemosens.ba.

Navođenje tehnoloških sredstava koje omogućuje prepoznavanje i popravljanje grešaka prije samog proslijeđivanja narudžbe: Pregled košarice dostupan je tijekom posjećivanja internetske stranice HemoSens. Prije samog proslijeđivanja narudžbe, kupcu je omogućen cjeloviti pregled narudžbe, kao i mogućnost povrata na internetsku narudžbu i izbrisati neželjene proizvode.

3. Dobavni rok i dostava


Ponuđač pakuje i šalje proizvod najkasnije u roku 2 radna dana od proslijeđivanja narudžbe. Partner za dostavu je BH Pošta. Predviđeni službeni rok dostave jest 2-5 radnih dana. Ukoliko kupac ne zaprimi paket u roku 7 radnih dana, o tome mora obavijestiti ponuđača putem elektronske pošte: info@hemosens.ba.

4. Trošak dostave

*Za narudžbe koje iznose više od 150,00 KM nudimo Vam besplatnu dostavu.*U ponudi besplatne dostave nije uračunata naknada za prijenos novca.*Plaćanjem predračunom (internet bankarstvom, općom uplatnicom) plaćate najnižu naknadu za prijenos novca.*Plaćanjem kreditnim karticama preko PayPal servisa ne plaćate naknadu za prijenos novca.*Kod plaćanja pouzećem BH pošta zaračunava naknadu za prijenos novca. Tačan iznos naknade za prijenos novca BH pošte provjerite na stanicama BH pošte www.posta.ba. Naknada za prijenos novca poštanskom uputnicom iznosi cca. 3,75 posto od iznosa otkupnine. Tačan iznos naknade za prijenos novca BH pošte provjerite na stanicama BH pošte www.posta.ba. Kod poste restante narudžbi BH pošta zaračunava ležarinu. Detaljnije informacije o cijeni poštanskih usluga možete dobiti u najbližem poštanskom uredu ili na web stranici BH pošte.

5. Cijene


Cijene proizvoda izražene su u konvertibilnim markama i ne uključuju PDV (17%) jer preduzetnik nije u sistemu PDV-a. Cijene vrijede u trenutku proslijeđivanja narudžbe i nemaju unaprijed određene valjanosti. Cijene ponuđač ima pravo promijeniti bez prethodne obavijesti. Ponuda vrijedi do rasprodaje zaliha.

6. Plaćanje


Ponuđač omogućuje slijedeće načine plaćanja:

Kod plaćanja pouzećem, ponuđač šalje izrazito diskretno pakovanu preporučenu pošiljku s otkupnom vrijednošću. Plaćanje proizvoda i troškova dostave vrši se na pošti, prilikom preuzimanja pošiljke, ili pak kod kuće, neposrednim plaćanjem djelatniku pošte. Prilikom plaćanja pošiljke pouzećem BH pošta naplaćuje naknadu za prijenos novca. Tačan iznos naknade možete pronaći na stranicma www.posta.ba. Ponuđač vam također omogućuje plaćanje internet bankarstvom po predračunu ili kreditnim karticama putem PayPal servisa za plaćanje.

7. Otkazivanje narudžbe


Kupac može otkazati narudžbu u roku dva sata od primitka potvrde o narudžbi. Pritom mora obavijestiti ponuđača putem e-maila. Ukoliko kupac ne otkaže narudžbu u dogovorenom roku, ugovor o kupnji proizvoda između kupca i ponuđača smatra se sklopljenim.

8. Pravo otkazivanja kupnje i povrat robe sukladno Zakonu ZZPOT


Za proizvode internetske trgovine vrijede jamstveni uvjeti sukladno Zakonu o zaštiti potrošača. Prema ovom zakonu, u roku četrnaest dana od primitka robe, kupac može obavijestiti ponuđača o otkazivanju Ugovora. Pritom nije potrebno navesti razloge. Kupac je obvezan vratiti primljenu robu na adresu ponuđača u roku 30 dana od otkazivanja ugovora. Roba mora biti neoštećena i u istoj količini (kao u trenutku primitka). Povrat primljene robe ponuđaču u roku 14 dana od primitka, bez obavijesti o otkazivanju ugovora, smatra se otkazivanjem Ugovora. Ponuđač vraća uplaćeni iznos i moguća preostala plaćanja u roku 30 dana od primitka poruke o otkazivanju ugovora.

9. Ograničenje odgovornosti

Ponuđač ne odgovara za sadržaj mišljenja o proizvodima od strane korisnika internetske stranice. Mišljenja i ocjene proizvoda ne moraju biti stajališta uredništva internetske stranice hemosens.ba 

Premda se ponuđač trudi osigurati detaljne fotografije prodajnih artikala, sve su fotografije simbolične. Fotografije ne jamče svojstva artikla.

Ponuđač pridržava pravo promjena uvjeta poslovanja, bilo kada i na bilo koji način, bez obzira na razlog i bez prethodnog upozorenja.


10. Zaštita osobnih podataka

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, ponuđač se obvezuje da će trajno štititi sve osobne podatke korisnika. Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe ispunjavanja narudžbe (pošiljanje informativnog gradiva, ponuda, računa) i za ostalu potrebnu komunikaciju. Podaci o korisniku se ni u kojem slučaju neće proslijeđivati neovlaštenim osobama. Ponuđač primjenjuje odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa, pohranjivanje osobnih podataka i plaćanja. Ponuđač pritom upotrebljava 128-bitni SSL certifikat.


11. Pritužbe i sporovi


Ponuđač poštuje važeće zakone o zaštiti potrošača i dužan je uspostaviti učinkovit sustav pregledavanja pritužbi. U slučaju problema, kupac može kontaktirati ponuđača telefonom, putem elektroničke pošte ili pismeno, na adresu poduzeća. Ponuđač će u roku pet radnih dana potvrditi primitak pritužbe i obavijestiti kupca o daljnjem postupku. Ponuđač će učiniti sve da se mogući sporovi riješe sporazumno.

Upravitelj internet trgovine HemoSens:

Almea Ltd

2nd Floor Queens House

180 Tottenham Court Road

London W1T 7PD

UK

Elektronska pošta: info@hemosens.ba

Telefonski broj: 061 703 155