Hemeroidi_hemosens
Hemoroidi su normalna anatomska struktura u debelom crijevu koji pomažu u kontroli defekacije. Sastoje se od isprepletenih krvnih žila, odnosno arteriovenskih kanala koje nemaju tipičan sastav krvnih žila, te od vezivnog tkiva. Problem s hemoroidima javlja se kod česte nadutosti, bolesti jetre, prečestog sjedenja, neredovite stolice, manjka fizičke aktivnosti, prehrane, genetičkih čimbenika, trudnoće, pretjeranog sjedenja itd. Pojava hemoroida je sličan fenomen kao što su i proširene vene u nogama. S hemoroidima se tijekom života susreće većina ljudi a bol i neugodnosti koje stvaraju često dovode do poremećaja životnog ritma, nervoze, nemogućnosti obavljanja normalnih životnih zadaća, te čak i do operacijskih zahvata.

Simptoma hemoroida možete se riješiti brzo i učinkovito. HemoSens gel i kapsule nude vam prirodno i dokazano rješenje za ublažavanje hemoroida i drugih problema u analnom području.


HemoSens kapsule

Kapsule HemoSens sadrže optimalnu formulu prirodnih sastojaka koji su već dugi niz godina poznati po svojim pozitivnim učincima na probavu. Sastojci poboljšavaju cirkulaciju krvi u analnom području, jačaju vezivno tkivo, jačaju stijenke krvnih žila, potiču jačanje imunološkog sistema. Prirodni sastojci HemoSens kapsula kao što su vještičja ljeska (Hamamelis virginiana), đumbir ili bioflavonoidi citrusa poboljšavaju cirkulaciju krvi u analnom području. Šumska borovnica pomaže obnoviti vezivno tkivo i jača stijenke krvnih žila a zobena vlakna regulišu probavu i smanjuju pritisak na sistem vratnične vene što je jedan od glavnih uzročnika hemoroida.

HemoSens gel

Gel HemoSens se brzo upija i pruža gotovo trenutan blagotvoran utjecaj na zahvaćenom dijelu anusa. HemoSens gel ublažava bolove, usporava oticanje hemoroida, zaustavlja krvarenje, smanjuje svrbež, pečenje, bol, iritaciju i liječi pukotine. Ekstrakt Aloe u HemoSens gelu potiče djelovanje imunološkog sistema, ublažava i smiruje kožu, smanjuje svrbež i žarenje, vlaži i liječi rane. Sastojak balsam peru djeluje antiseptično i stvara zaštitni sloj na sluznici analnog kanala. Bizmutov subgalat, bizmutov oksid i cinkov oksid smanjuju skupljanje tkiva i kontroliraju krvarenje. U isto vrijeme također štite meko tkivo i sluznicu analnog kanala, zaustavljaju krvarenje i liječe otvorene rane.

Studije

Kalcij i flavonoidi

Kalcij i flavonoidi dokazano doprinose uklanjanju simptoma akutnih hemoroida. U kliničkoj studiji pozitivni učinci na većinu simptoma primijećeni su već nakon dva dana korištenja. Nakon četiri tjedna liječenja s kalcijem u potpunosti su eliminirani simptomi akutnih hemoroida kod 76% pacijenata, a tretmanom flavonidima kod 73% pacijenata.

Izvor:Sarabia i sur.,2001. Current Therapeutic Resarch, 62:524-529

Kalcij i flavonoidi

Istraživanja su dokazala da Hamamelis virginiana ima blagotvoran učinak na hemoroide, kožne čireve i ekceme. Glavni aktivni sastojci su tanini i eterična ulja koja djeluju adstringentno. Dokazano je da vještičja ljeska utječe povoljno i protuupalno na krvne žile.

Izvori:1. Swoboda M, Meurer J. Treatment of atopic dermatitis with hamamelis ointment. Br J Phytother . 1991;2:128–132.
2. Korting HC, Schafer-Korting M, Hart H, et al. Anti-inflammatory activity of hamamelis distillate applied topically to the skin. Eur J Clin Pharmacol . 1993;44:315–8.
3. Hughes-Formella BJ, Bohnsack K, Rippke F, et al. Anti-inflammatory effect of hamamelis lotion in a UVB erythema test. Dermatology . 1998;196:316–322.
5. Bernard P, Balansard P, Balansard G, Bovis A. Venotonic pharmacodynamic value of galenic preparations with a base of hamamelis leaves. J Pharm Belg 1972;27:505-12.

Sastojci

hemoroidi

Hamamelis virginiana (witch hazel):
je ljekovita biljka a koristi se u liječenju mnogih bolesti. Kako je bogata taninima djeluje kao adstrigent, skuplja tkivo, podiže tonus krvnih žila pa je izrazito korisna kod proširenih vena, hemoroida i raznih kožnih oboljenja. Na kožu djeluje smirujuće i opuštajuće.

hemoroid

Bioflavonoidi citrusa (citrus bioflavonoids):
U širokoj upotrebi su već dugi niz godina kod liječenja hemoroidalnih problema. Kombinacija sastojaka sa bioflavonoidima citrusa pomaže poboljšati cirkulaciju krvi, jača vezivno tkivo i poboljšava tonus krvnih žila u analnom području.

hemeroidi

Rhizoma zingiberis (ginger root):
Đumbir se koristi već tisućama godina kao lijek, začin, hrana i sredstvo za uljepšavanje. Đumbir je karminativ, te ublažava želučane tegobe i nadutost. Snažan je antioksidans koji poboljšava cikrulaciju, sprječava nastanak novih hemoroida, te smiruje postojeće.

hemoroidi

Vaccinium myrtillus (bilberry):
Klinička istraživanja su pokazala da plodovi borovnice pomažu obnoviti vezivno tkivo, pomažu ojačati krhke stijenke kapilara, pomažu pri proljevu te posljedično smanjuju upalu i probleme sa hemoroidima. Aktivni sastojci u borovnicama su flavonoid i tanin.

hemoroidi

Aloe vera:
O Aloe veri napisano je već sve. Ona je jedna od najkorisnijih ljekovitih biljaka. Djeluje protuupalno, analgetsko, keratolično, dezinfekcijski, te reguliše probavu i stimulira imunološki sustav.

hemoroid

Avena sativa (oat straw):
Zob je bogat vlaknima koja utječu na smanjenje holesterola u krvi te poboljšanje probave. Neobično je važna u dijetalnoj ishrani, jer u sebi sadrži sve važnije vitamine i minerale. Koristi se za liječenje upala probavnih organa te djeluje na regeneraciju cijelokupnog organizma.

hemeroidi55

Myroxylon balsamum (balsam peru):
Produkt tog srednjeameričkog drveta je aromatična smola koja se već stoljećima koristi kao prirodni lijek. Obnavlja zaštitni sloj sluznice u predjelu anusa i djeluje antiseptično.