Hemosens-hemoroidi-hr

Najčešće postavljana pitanja


1. Šta je HemoSens?
2. Kome sve pomaže HemoSens?
3. Kako koristimo HemoSens gel i kapsule?
4. Za koliko će početi djelovati HemoSens?
5. Koji su glavni sastojci HemoSens-a?
6. Da li HemoSens može uzrokovati nuspojave?
7. Šta su to Hemoroidi i šta ih uzrokuje?
8. Koji su simptomi hemoroida?
9. Da li se hemeroidi vraćaju?
10. Koliko dugo smijem koristiti HemoSens?


11. Kada mogu ponovno koristiti HemoSens ?
12. Da li trudnice smiju koristiti HemoSens?
13. Smije li se koristiti HemoSens nakon porođaja?
14. Da li se smije koristiti HemoSens ako krvavim?
15. Da li se smije koristiti
HemoSens u kombinaciji s drugim dodacima prehrani, koji su namijenjeni olakšavanju i otklanjanju simptoma hemoroida te ostalih problema u području anusa?

16. Kada mogu očekivati pošiljku?
17. Da li je pošiljka poslana diskretno?
18. Što je to naknada za prijenos novca?
1. Šta je HemoSens?

HemoSens je prirodni dodatak prehrani i umirujući gel čija uloga je ublažiti simptome hemoroida i drugih anorektalnih problema. Blagotvornog djeluje na oštećeno tkivo u analnom području.

2. Kome sve pomaže HemoSens?

Pomaže svima koji:
 • Imaju probleme sa hemoroidima
 • Imaju unutrašnje ili vanjske hemoroide
 • Su uočili tragove svježe krvi na toaletnom papiru, u školjci ili u stolici
 • Osjećaju bol pri velikoj nuždi
 • Pate od hroničnog zatvora
 • Imaju upalu analnog područja
 • Imaju osjećaj da se nisu potpuno ispraznili prilikom velike nužde
 • Osjećaju bol pri sjedenju
 • Pate od pretvrde stolice
 • Osjećaju svrbež, bol ili vrućinu u analnom području
 • Imaju u analnom području pukotine, fistule ili apscese

3. Kako koristimo HemoSens gel i kapsule?

HemoSens gel i kapsule koristite istovremeno, jer je to jedini način da dođete do optimalnog i željenog rezultata. Uzmite po jednu kapsulu HemoSensa dva puta dnevno s većom količinom vode. Za optimalne rezultate uzimajte kapsule svakodnevno bez prekida slijedećih 30 dana. Ne uzimajte ih u isto vrijeme ako koristite neke druge dodatke prehrani koji služe za probleme s hemoroidima ili neke druge probleme vezane za analno područje. Gel HemoSens nanesite na zahvaćeno područje u blizini anusa ujutro i prije spavanja. Preporučujemo korištenje Hemosensa tijekom dana, naročito nakon stolice. Ne primjenjujte ga više od četiri puta dnevno. Prije primjene, temeljito operite i osušite ruke i područje anusa. Nemojte ga koristiti više od 14 dana za redom. U slučaju trudnoće ili dojenja, prije korištenja posavjetujte se sa liječnikom.

4. Za koliko će početi djelovati HemoSens?

HemoSens sadrži prirodne sastojke koji počinju djelovati odmah nakon upotrebe. Učinak se razlikuje od osobe do osobe i ne može biti vidljiv odmah nakon upotrebe. Za postizanje najbržih rezultata korištenjem HemoSensa predlažemo da se pridržavate uputa koje smo priložili ovdje.

5. Koji su glavni sastojci HemoSens-a?

HemoSens kapsule i gel sadrže niz prirodnih sastojaka kako bi se neagresivnim pristupom ublažile poteškoće u analnom području. Neki od sastojaka su: Aloe vera, vještičja ljeska, bioflavonoid citrusa, đumbir, borovnica, zob, peru balzam.

6. Da li HemoSens može uzrokovati nuspojave ?

HemoSens sadrži prirodne sastojke koji ne uzrokuju nuspojave. Proizvod ne koristiti u slučaju da ste alergični na neki od sastojaka HemoSens gela ili kapsula.

7. Šta su hemoroidi i šta ih uzrokuje?

Hemoroidi su natečene vene u anusu. Postoje unutrašnji i vanjski hemoroidi. Uzrokovani su povećanim pritiskom na vene u anusu. Često su uzrokovani opstipacijom, čestom nadutošću, bolesnom jetrom, trudnoćom, porođajem, dizanjem teških tereta, prekomjernom tjelesnom težinom, čestim stajanjem, prečestim sjedenjem, fizičkim naporom ili drugim čimbenicima koji povećavaju pritisak u portalnoj veni.

8. Koji su simptomi hemoroida?

 • Svrbež, neugodan osjećaj u predjelu analnog otvora.
 • Osjećaj pečenja u predjelu analnog otvora.
 • Bol u predjelu analnog otvora.
 • Pojava tromboze u hemoroidalnom čvoru
 • Bezbolno, svježe krvarenje prilikom defekacije.
 • Svježa krv, koju možemo opaziti na toaletnom papiru.
 • Prolaps hemoroida kroz anus (osjećamo ih kao ispupčenja u anusu).
 • Bolna defekacija (stolica).
 • Osjećaj, da se prilikom defekacije crijeva ne prazni potpuno (prilikom čega se pretjerano napinjemo).
 • Neredovita stolica (zatvor).

9. Da li se hemeroidi vraćaju?

Hemoroidi nisu bolest koju možete preboljeti, već su neugodan poremećaj u predjelu anusa koji se javljaju zbog čimbenika koji povećavaju pritisak u portalnoj veni. Hemoroidi se mogu vratiti čak i kada smo se riješili svih njihovih simptoma. Kao preventivu preporučujemo promjenu načina života i uvođenje zdrave prehrane bogate vlaknima te konzumaciju veće količine vode.

10. Koliko dugo smijem koristiti HemoSens?

Za optimalno djelovanje preporučujemo istovremeno uzimanje HemoSens kapsula i gela. S HemoSens gelom mažite se prvih 14 dana, a HemoSens kapsule konzumirajte slijedećih 30 dana. Jedna terapija ne bi trebala biti duža od 30 uzastopnih dana.

11. Kada mogu ponovno koristiti HemoSens?

Ako ste već koristili HemoSens kapsule i gel u proteklih 30 dana, mora proći 15 dana prije nego što započnete sa novim ciklusom terapije.

12. Da li trudnice smiju koristiti HemoSens?

Ako ste trudnica, prije upotrebe HemoSensa posavjetujte se sa svojim liječnikom.

13. Smije li se koristiti HemoSens nakon porođaja?

Nakon porođaja možete koristiti HemoSens, ali tijekom dojenja zatražite savjet liječnika.

14. Da li se smije koristiti HemoSens ako krvarim?

Ako je krvarenje jačeg opsega to može ukazivati na napredni stepen hemoroida za koji je potrebna operacija. Opsežnije krvarenje može biti uzrokovano i drugim medicinskim poremećajima ili bolestima. Ako krvarite manje, što je očigledno u tragovima svježe krvi na toaletnom papiru, na wc dasci ili u stolici, preporučujemo korištenje HemoSens proizvoda. Formula HemoSensa sadrži sastojke koji smiruju, smanjuju i zaustavljaju krvarenje u analnom području, obnavljaju vezivno tkivo i jačaju stjenke kapilara.

15. Da li se smije koristiti HemoSens u kombinaciji s drugim dodacima prehrani, koji su namijenjeni olakšavanju i otklanjanju simptoma hemoroida te ostalih problema u području anusa?

Formula u HemoSens-u je plod višegodišnjih istraživanja i ispitivanja, s ciljem da se razvije optimalno rješenje za ublažavanje problema analnog područja kao što su hemeroidi. Za optimalne rezultate ne preporučujemo istovremeno korištenje drugih proizvoda koji su namijenjeni otklanjanju simptoma vezanih za hemoroide ili druge probleme u predjelu anusa.

16. Kada mogu očekivati pošiljku?

Prodavač je dužan u najkraćem mogućem roku zapakovati i poslati naručeni proizvod. Ukoliko je narudžba izvršena putem formulara za narudžbu na našoj internet stranici, SMS-om, ili putem elektronske pošte radnim danom do 13 sati, prodavač pošiljku dostavlja BH pošti isti dan do kraja radnog vremena. Ukoliko prodavač narudžbu zaprimi nakon 13 sati, pošiljku će dostaviti u poštanski ured slijedeći radni dan. Pošiljka katkad može pristići na željenu adresu kupca u roku jednog radnog dana od dana narudžbe ukoliko se zadovolje svi uvjeti. Partner za dostavu pošiljki je BH pošta. Službeni rok dostave BH pošte je 3 radna dana.

17. Da li je pošiljka poslana diskretno?

Diskrecija naših kupaca izuzetno nam je važna, stoga šaljemo sve pošiljke u bijelim diskretnim paketima bez logotipa ili bilo koje informacije na vanjskom omotu koja bi mogla otkriti sadržaj paketa. Pošiljku možete podići i na način poste restante, što znači da poštar ne dostavlja pošiljku na adresu već ju sami podižete u glavnom poštanskom uredu u vašem mjestu ili gradu.

 

18. Što je to naknada za prijenos novca?

Plaćanje pošiljke pouzećem uključuje dvije stavke. Prva stavka je poštarina, a druga stavka je naknada za prijenos novca odnosno otkupnine od naručioca prema prodavaču. Ako ste izabrali primanje i plaćanje pošiljke pouzećem tada nije moguće izbjeći plaćanje naknade za prijenos novca, čak ni u slučaju ako vam prodavač nudi besplatnu poštarinu. U tom slučaju poštarinu nećete platiti ali naknadu za prijenos novca hoćete. Naknadu za prijenos novca moguće je izbjeći samo u slučaju plaćanja putem PayPala, kreditnim karticama ili plaćanjem predračunom. Iznos naknade za prijenos novca možete saznati na stranici BH pošte www.posta.ba