hemoroidi_45

HEMOROIDI


Hemoroidi su proširene vene u rektumu i oko anusa. Rizični čimbenici za njihovu pojavu su pretilost i prehrana sastavljena od namirnica koje nisu bogate vlaknima. Kod ženske populacije često se javljaju tijekom trudnoće i nakon porođaja. Hemoroidi su čest problem koji utječe na većinu ljudi u određenom razdoblju života. Problemi nastaju zbog oticanja kapilara u mekanom tkivu oko anusa te u zadnjem dijelu rektuma. Kvržice oko anusa poznajemo kao vanjske hemoroide dok unutarnje hemoroide prepoznajemo kao čvor u rektumu. Unutarnji hemoroidi koji izađu iz anusa nazivamo prolaps hemoroida te mogu biti posebno bolni. Hemoroidi često uzrokuju krvarenje, bol, svrbež i neugodu. Ovi se simptomi javljaju u intervalima. Iako samo po sebi ovo stanje nije opasno, može biti vrlo neugodno.

Čim se pojave moramo što prije početi s ublažavanjem simptoma hemoroida jer u protivnom liječenje traje duže i može biti bolnije.   

Kako bi ste postigli optimalne rezultate biti će potrebno učiniti neke promjene u vašem stilu života, uključivanjem u prehranu namirnice bogate vlaknima, konzumacijom veće količine vode i redovitom vježbom
MIŠLJENJA LIJEČNIKA:


dr. Alvin N.Goldmann, MD
Hemosens gel i dodatak prehrani uz zdrav način života pomažu regulirati simptome hemoroida. HemoSens je pogodan za sve one koji se suočavaju s blagim oblikom povećanih hemoroida, fistulama i čirevima u analnom području. Pružiti će olakšanje, smanjiti iritaciju i srbež te pomoći u smanjivanju hemoroidalnih jastučića.

dr. Morell Andres, MD
Kod pacijenata s dijagnozom Noduli Haemorrhoidales savjetujem upotrebu HemoSens proizvoda, opažam uspješnije i učinkovitije ublažavanje oteklina i boli. Prednost proizvoda HemoSens vidi se u integriranom pristupu ublažavanja hemoroida. Kapsule imaju utjecaj na ton i funkcioniranje venskog sustava dok gel ublažava manje otekline i olakšava bol.


STUDIJE:

Kalcij i flavonoidi:
Kalcij i flavonoidi dokazano pridonose uklanjanju simptoma akutnih hemoroida. U kliničkoj studiji pozitivni učinci na većinu simptoma primjećeni su već nakon dva dana korištenja. Nakon četiri tjedna liječenja s kalcijem u potpunosti su eliminirani simptomi akutnih hemoroida kod 76% pacijenata, a tretmanom flavonidima kod 73% pacijenata.

Izvor: Sarabia in sod., 2001. Current Therapeutic Research, 62: 524-529.


Kalcij i flavonoidi:
Istraživanja su dokazala da Hamamelis virginiana ima blagotvoran učinak na hemoroide, kožne čireve i ekceme. Glavni aktivni sastojci su tanini i eterična ulja koja djeluju adstringentno. Pokazano je da vještičja ljeska povoljno utječe na krvne žile te protuupalno.


Izvor:1. Swoboda M, Meurer J. Treatment of atopic dermatitis with hamamelis ointment. Br J Phytother . 1991;2:128–132.
2. Korting HC, Schafer-Korting M, Hart H, et al. Anti-inflammatory activity of hamamelis distillate applied topically to the skin. Eur J Clin Pharmacol . 1993;44:315–8.
3. Hughes-Formella BJ, Bohnsack K, Rippke F, et al. Anti-inflammatory effect of hamamelis lotion in a UVB erythema test. Dermatology . 1998;196:316–322.
5. Bernard P, Balansard P, Balansard G, Bovis A. Venotonic pharmacodynamic value of galenic preparations with a base of hamamelis leaves. J Pharm Belg 1972;27:505-12.